Zó, knal jij nog even succesvol het jaar uit?

2 dec

De eerste maandag van december werd gisteren, stipt om 12:00 uur, met loeiende sirenes ingeluid. Heb je hem gehoord? Misschien zelfs begeleid door die irritante BEEP BEEP van NL Alert op je telefoon? En eerlijk… het vloog me even naar de keel.

“Whaaaa, het is december! Het jaar is bijna om. Ik heb nog een shitload aan todo’s en ik wil eigenlijk dit jaar nu eindelijk eens de Kerstvakantie vrij nemen. Eigenlijk kan het niet, ik heb nog doelen te halen, mensen te spreken en geld te verdienen…”

Herkenbaar?

Neem dan even een stap met me terug de realiteit in.
Hoe heb je het het afgelopen jaar gedaan? Hoeveel heb je omgezet, hoe vaak heb je gewerkt en wat heb je gedaan om die omzet te realiseren?

En waarom zou je ervoor kiezen om de Kerstvakantie vrij te nemen of juist door te werken? Wat moet je laten, welke consequentie heeft dat en kan je daar mee leven?

Dit is geen oproep om nu allemaal collectief lui te gaan zijn. De benen op het bureau te gooien, achterover te leunen en te vertrouwen dat het ‘universum’ het wel even voor je fixt.

DIT, is het moment om te kiezen hoe jij dit jaar gaat afsluiten. Prop jij je nog vol met todo’s en musts en knal je door toch het niet meer gaat, om vervolgens met een vol hoofd de feestdagen in te duiken en vermoeid het nieuwe jaar te starten? Of maak jij een efficiënt en effectief plan om dit jaar op tijd af te ronden, een korte vakantie in te lassen met je dierbaren en uitgerust en vol focus het nieuwe jaar te starten?

Efficiënt en effectief het jaar afronden doe je zo:

 • Kies vier doelstellingen en toets ze aan elkaar:
  • Welke omzet wil jij in december halen?
  • Hoeveel mensen wil je daarvoor spreken?
  • Hoeveel tijd heb je nodig om het jaar af te sluiten?
  • Hoeveel extra vrije tijd heb je nodig om de feestdagen goed te regelen?
 • Koppel aan elke doelstelling een strategie:
  • Welke handelingen heb jij afgelopen jaar verricht die je omzet hebben opgeleverd? Bedenk niets nieuws, maar herhaal ze!
  • Met welke mensen heb jij gesproken die klant werden / klant wilde worden, maar nog geen tijd hadden / waar jij graag een samenwerking mee aan gaat, maar er nog iets voor nodig is / een prachtige ambassadeur werd en spreek hen opnieuw aan!
  • Heb je administratieve handelingen om dit jaar af te ronden, heb je een plan voor volgend jaar en staan je acties/events ingepland?
  • Moeten er nog cadeaus (online) geshopt worden, heeft iedereen feestkleding, heb je menu’s klaar, wanneer ga jij boodschappen doen om de drukte heen en is er evt. extra oppas geregeld tijdens de vakantie?

Ik geloof dat deze vragen en vooral de antwoorden er op je gaan helpen op een goede manier het jaar zowel zakelijk, als privé (wat vaak dan weer zakelijk doorwerkt en vice versa) goed af te ronden en je klaar maken het nieuwe jaar met een frisse start en focus te starten!

Heb ik je hier vooruit mee geholpen? Ik zou het leuk vinden als je het me hier wilt laten weten.

Ps. als het succesvol afronden van 2019 niet voldoende is en je de behoefte hebt aan een vliegende start van het nieuwe jaar nodig ik je uit mijn hernieuwde aanbod ‘Masterplan tot Succes te bekijken. 

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

eigen wijze ondernemen

Waarom het vinden van je purpose JOU niet helpt

is ondernemen iets voor jou

En weer is er een week voorbij…

groeien-onderneemster-virtueelassistent

Zie jij ook altijd kansen en meer potentie voor jouw klanten?

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter