Gedraag jij je nog als kameleon in je business?

23 aug

Ken je ze? De kameleon? Een klein soort reptiel wat ondanks dat hij enorm bijzonder is, hij kan namelijk de kleur van z’n huid aanpassen aan z’n omgeving, er voor kiest om zichzelf in de omgeving op te laten nemen. Dat doet hij uiteraard niet voor niets, zo’n kameleon is geen vechtersbaasje, dus hij kiest voor de veiligheid en houdt zich op de achtergrond.

Zie je de vergelijking al aan komen? ????

Als assistent was je het multi-talent dat op alle vlakken binnen een bedrijf inzetbaar was, maar de functie vroeg vaak wel van je dat je onzichtbaar in de achtergrond – letterlijk de Backoffice – het zichtbare deel van de organisatie ondersteunde en ontzorgde.

Natuurlijk werd je enorm gewaardeerd door collega’s en  de directie, wat zouden ze zonder je moeten? Maar een beetje krom voelde het soms wel.

Niet in de laatste plaats doordat jouw innovatieve ideeën voor de organisatie vaak ook naar de achtergrond verdwenen, “interessant, maar niet voor nu”, “je hebt gelijk, maar daar is nu geen budget voor” en “wat een goed plan, WIJ gaan eens uitwerken hoe we daar mee aan de slag kunnen”, waarna je jouw ideeën in rook op zag gaan of een ander deel van de organisatie de uitvoering oppakte.

Op een gegeven moment probeerde je het niet eens meer, je werkte conform de verwachtingen, wensen en normen van de organisatie. Je werd letterlijk een onderdeel van de organisatie en verloor jouw eigen, unieke toegevoegde waarde en stem.

Nu je voor het ondernemerschap gekozen hebt is er weer alle ruimte voor jouw eigen stem, jouw ideeën en plannen. Sterker nog, je hebt ze zelfs nodig om een succesvolle business te bouwen want hoe onderscheid jij je van de rest van ondernemend Nederland?

En je weet dat wel, want de vrijheid om te kiezen met wie je werkt, wat je doet en wanneer je werkt stond centraal in de keuze naar het ondernemerschap. Je merkt echter dat het in de praktijk toch best nog wel een beetje lastig is om hier aan vast te houden.

Je trekt namelijk steeds hetzelfde type klant aan, die eigenlijk best een beetje lijken op de types waar je altijd mee werkte en die je in je vrijheden beperkten. Ze kiezen namelijk voor de goedkoopste optie, ze leveren werk ad hoc en vaak te laat aan en wuiven soms zelfs jouw adviezen over de aanpak van opdracht weg; er is geen onderzoek nodig, de tekst kunnen ze best zelf aanleveren, video’s zijn niet hun ding, funnels onpersoonlijk en die website die niet werkt was al duur genoeg, daar gaan ze nu echt niets aan veranderen.

Voor je het weet gedraag je je (verdorie!) in je eigen business weer als kameleon! En dat is echt niet handig…

Je degradeert jezelf weer als gelijkwaardige onderneemster naar assistentje, je geeft je uit als eenheidsworst (want wie ben ik nu om…), je verdient gewoonweg veel te weinig om klappen op te kunnen vangen… in mijn ogen speel je nu Russisch roulette. Het ondernemerschap is veel risicovoller dan het werken als werknemer en je kan je deze schijnveiligheid gewoon niet permitteren!

Het wordt tijd de controle terug te pakken over je business, zeker in deze tijd want je wilt je omzet niet af laten hangen van de grillen van je klanten. Dit is de tijd om een stevige fundering te bouwen, leren hoe je je werkzaamheden en omzet nog beter plant zodat die pieken en dalen in je planning, focus en omzet afvlakt.

Wil jij de vrijheid in keuze met wie je werkt, wat doet en wanneer je dat doet weer centraal zetten in je business? Zodat je daar een succesvol en sterke business op kunt bouwen?

Dan is het ‘Project Wings’ traject echt iets voor jou! Vanaf mid-september gaan we zes maanden aan de slag om je business onder controle te krijgen, je werkt je vanuit de starters mindset waarbij je elke opdracht aanpakte die je kon krijgen naar een solide business met een uniek aanbod waar je goede prijzen voor kunt vragen, waar je werkt met de beste klanten die niet constant beknibbelen op de prijs en zich onprofessioneel opstellen naar jouw planning en voorwaarden en je weet hoe je zichtbaar wordt als uniek onderneemster tussen de duizenden VA’s en zelfstandig Marketeers die Nederland inmiddels telt.

Voel jij je geroepen om je niet langer als kameleon te gedragen en de controle te pakken over jouw vrijheid en verantwoordelijkheden als zelfstandig onderneemster? Plan dan een (nadere) kennismaking in en we bespreken binnenkort hoe het ‘Project Wings’ traject ook jou hierbij gaat helpen!

Ik zie er naar uit je binnenkort te spreken.

Liefs,
Lindsy

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

tevreden-business

De reden waarom je nog niet tevreden bent over je business

is ondernemen iets voor jou

En weer is er een week voorbij…

eigen wijze ondernemen

Waarom het vinden van je purpose JOU niet helpt

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter