Je blog nieuw leven inblazen – hoe pak je dat aan?

28 jul

Bij het updaten van m’n website klikte ik eens door naar de blog sectie en wat zag ik daar… mijn laatste blog heb ik geschreven in januari?! Ik wist niet wat ik zag… maar… dat kon toch helemaal niet? En direct flitste door m’n hoofd “lekkere business coach ben jij, wat zullen de mensen wel niet van je denken!”. BOEM, zo snel kan het gaan zeg maar, 1 klik, 1 bericht en direct een dikke negatieve gedachte die me eerder direct had doen verstijven.

Vroeger vond ik namelijk ook altijd wat ik dacht, herken je dat? Dat zo’n stomme negatieve gedachte in je opkomt “Wie ben ik nou om meer te willen? In mijn rol kan dat toch helemaal niet?”, “Shoot, ik moét het goede voorbeeld geven en nu laat ik afweten”, “Dit durf ik echt niet online te posten, wie weet leest X het wel…”.

In het verleden is het ook altijd mijn rol geweest om mezelf naar de achtergrond te schuiven… om onzichtbaar in de coulissen de zaken goed te regelen, zorgen dat alles in de puntjes verzorgd was en dat anderen vooral op mij konden steunen en terug konden vallen. En het is een prachtige rol, het werk van Officemanager, Personal/Virtual assistant en zelfs die van Online Marketeer, ik deed/doe het met liefde, werk graag met mensen samen en help anderen met de zaken waar zij niet voldoende tijd voor hadden, het stukje overview en feeling miste wat ik duidelijk wel had.

Alleen, ik was die rol ontgroeid… jaren nadat ik voelde dat het tijd was voor een volgende stap bleef ik hangen in dat wat kende, omdat nu eenmaal was wat men van mij verwachtte en ik vind het fijn vond om aan die verwachting te voldoen. En dus schoof ik mijn eigen wensen en behoeftes naar de achtergrond.

Doordat ik dat deed vond ik het werk wat ik deed ook niet meer leuk. Het werk wat ik deed gaf me het gevoel dat er geen ruimte was voor mijn eigen wensen en behoeftes. Herken je dat gevoel?

Weet je wat nu het gekke is, het is niet het werk wat die ruimte niet geeft… het is de manier waarop ik me gedroeg in mijn rol waardoor ik die ruimte niet nam. En ja, lees die zin nog maar eens.

Wat heeft dit alles nu te maken met het opnieuw leven inblazen in mijn blogs? En waarom gaat deze blog jou helpen hetzelfde te doen?

Mogelijk vertel je jezelf dat je blogs schrijven helemaal niet leuk vind, dat het versturen van een blog wel het laatste is waar je zin in hebt of tijd voor gaat maken. Daarnaast moet de eerste blog die je nu schrijft wel direct een kneiter goede zijn! Zo eentje waarvan je je lezers echt stijl achterover laat staan en je een échte eye-opener levert.

Poeh, poeh, ik word er al gefrustreerd van als ik er aan denk… jij ook? En voel je je nu gemotiveerd tot het her-openen van jouw blog sectie? Of ga je het maar eens verbergen op je pagina? Je weet wel, op de achtergrond, in de coulissen. Functioneel voor je SEO, maar onzichtbaar zodat niemand er ook nog maar iets van gaat vinden. Misschien kunnen ze dan wel samen met je ambities, je wensen en behoeftes in diezelfde achtergrond…

Oei, dat klinkt niet aardig en dat is het ook niet, ik weet het. Maar het is wel waar!

Daarom schrijf ik deze blog, met inmiddels een klein knoopje in m’n maag, want ik lees m’n eigen valkuil terug en ik vind nog steeds dat ik het beter had moeten doen. Maar hé ik ben, net zoals jij, ook gewoon maar een (waanzinnig leuk – dat dan weer wel) mens!

Ik hoop dat jij door het lezen van deze blog het weer durft om je blog op te pakken, je vrolijke gezicht weer eens te laten zien in de Insta posts en Stories (stuur ze vooral door, vind ik leuk!) en misschien zelfs een promotie eruit durft te sturen op dat ‘enge’ LinkedIn? Want echt, we missen je! We willen zo graag lezen wat je meemaakt, waar je ons mee kan helpen en waarom we juíst bij jou moeten zijn!

Neem de eerste stap vandaag nog:

  • Open de artikelen sectie van je website;
  • Leid je lezer kort in wat de reden van het schrijven van deze blog was – laat ze meekijken achter de schermen;
  • Bedenk wat het de lezers mag opleveren wanneer ze deze blog lezen;
  • Laat je hart spreken, maar houdt het luchtig en positief;
  • Sluit af met een aanbod wat jou gaat motiveren om het bloggen weer vaker op te pakken – want hoe leuk is het schrijven van blogs waar je reacties op ontvangt? Juist héél leuk!;
  • Copy de blog naar je nieuwsbrief en druk op SEND;
  • Tadaa! De kop is er weer af #yougotthis

Lukt dat echt niet? Schiet je daar echt van in de stress? Stuur mij een kort SOS berichtje via e-mail en ik kom je helpen, because darling… I’ve got your back <3

Ps. wel gelukt? Vind ik leuk om te horen! Help mij het bloggen weer leuk en nuttig te vinden 😉 stuur een reactie via e-mail of laat een berichtje achter in de reacties onder dit blog.

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

marketingplan, bedrijfsplan, businessplan

Bijna volle maan, ben jij ook op zoek naar je focus?

VIP-offline-workshop

Je bedrijf groeit nooit sneller dan jij zelf

Co-working paardencoaches

Zo stel je wél jouw ideale aanbod samen

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter