De kracht van een goed netwerk

10 jan

Toen je je online business begon, zag je het al helemaal voor je. Vrijheid, niet meer verplicht op een kantoor verschijnen en doen wat je opgedragen wordt. Je werkdag indelen op de manier zoals jij dat wilt. Heerlijk! Maar ja, nu zit je dan op je zolderkamer, alleen. Tijdens de winter worden de dagen korter. Is het sneller donker. Op deze manier kan het online ondernemerschap best eenzaam aanvoelen. Op zo’n moment is het fijn om een goed netwerk te hebben.

Een goed netwerk, maakt het leven van jou als virtueel professional een stuk gemakkelijker. En met de juiste mensen om je heen, hoef je bijna niets meer aan marketing te doen.

Wat zeg je? Geen marketing?

Nou ja, ik zei ‘bijna’ hè. Marketing is uiteraard iets dat gewoon bij het ondernemerschap hoort. Het is de verzekering voor de doorstroom van je bedrijf. Wat ik bedoel, is dat er zonder een netwerk niemand is die bijvoorbeeld opdrachten aan je door kan verwijzen. Ik zie het bij mijn klanten regelmatig gebeuren. De een heeft het te druk en de ander kan wel een nieuwe opdracht gebruiken. Zo help je elkaar.

Een fijn netwerk is heel belangrijk

Weet je nog toen je nog in loondienst was? Als je vastliep bij je werk ging je even bij een collega langs om van gedachten te wisselen. Zo hoefde je je leidinggevende niet lastig te vallen en kwamen jullie samen tot een goede oplossing. Nu je voor jezelf werkt, gebruik je je netwerk hiervoor. Even checken bij je collega-VA hoe zij met een bepaalde situatie om zou gaan. Of je wilt iets met je funnels regelen, maar weet niet zo goed hoe. Hoe fijn is het dan als er een funnelexpert in je netwerk zit, waar je de vraag even kunt neerleggen?

Aansluiten bij een online community

Maar het bouwen van een netwerk is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Je moet zelf de verbinding zoeken met andere ondernemers. Daarvoor kun je natuurlijk naar een online of offline netwerkevent gaan. Maar kun je daar echt de verbinding aangaan? Vaak blijft het bij een korte kennismaking en alleen als er een echte klik is, wordt dat misschien uitgebouwd. En, eerlijk is eerlijk, het is gewoon spannend om ‘uit het niets’ met een andere ondernemer te gaan praten.

Hoe fijn zou het zijn om deel te nemen aan een online community? Een community waar je de deur niet voor uit hoeft, maar wel een hele veilige manier is om je netwerk te verbreden.

Je kunt er:

  • op een leuke en interactieve manier connecten met andere ondernemers;
  • meedoen aan online masterclasses;
  • opdrachten doorspelen en doorgespeeld krijgen van de andere leden;
  • op de achtergrond meelezen met alles wat er besproken wordt en precies datgene eruit halen wat voor jou van toepassing is;
  • met al deze informatie enorm gaan groeien als persoon en met je bedrijf.

En zo kan ik nog veel meer voordelen van een online community opnoemen. En dan zeker van mijn eigen community de Virtuella Movement. Op deze pagina lees je alles over deze bijzondere en betrokken community.

Want juist nu in deze toch roerige tijden is het zo belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. En dat kan allemaal bij de Virtuella Movement. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Ik ben er voor je. I’ve got your back!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

is ondernemen iets voor jou

En weer is er een week voorbij…

succesvol-online-ondernemen

Grenzen stellen als onderneemster

netwerken online ondernemen

Psst… nog wat aan je marketing gedaan?

Laat een bericht achter