Bijna volle maan, ben jij ook op zoek naar je focus?

12 nov

Mijn ideale klant lijkt op mij… en dus zijn wij meestal best wel een gevoelig type. Naar buiten toe zijn we ambitieus, houden van aan- en doorpakken en schrikken we nergens voor terug. Maar die maan hè?

Die wil nog wel eens roet in het eten gooien. De kids zijn wat drukker, je voelt je wat minder fit, gehaast en duikt van het één in het ander. Niet erg, want we houden die ballen wel hoog tot de maan weer een normale stand heeft aangenomen.

Maar dat wil ik niet…
Ergens diep van binnen vond (en vind) ik het vervelend om me door iets externs te laten sturen. Misschien is het koppigheid, misschien mijn onuitputtelijke motivatie om elke dag een stapje beter te worden. En dus ging ik op zoek naar een manier om me niet langer door de maan (of wat dan ook) te laten leiden.

Ik keek video na video, luisterde podcasts en probeerde te mediteren op de ‘moeilijke’ momenten. Je ziet het al aan komen, niets hielp!

Tot ik een keer in de auto zat, radio uit, YouTube uit, blik op oneindig en me alleen bezig houden met de weg. En toen schoot het me te binnen! Die vervelende maan had geen invloed op mijn autoreis. Ik reed moeiteloos van A naar B, raakte niet afgeleid, nam geen verkeerde afslag en kwam nog iets eerder aan dan gepland ook.

Goh…

Wat was er tijdens deze reis nu anders dan al het andere wat ik deed?
Ik had een héél duidelijk doel! Ik wist exact waar ik was, waar ik naartoe wilde en Google Maps hielp mij stapsgewijs van A naar B. Ik had dus een plan… ondanks mijn slechte richtinggevoel werd mij stap voor stap verteld welke afslag ik moest nemen, hoe ik files kon vermijden en waar de flitspalen stonden.

Hoe hard ik reed, waar ik naartoe keek, welke muziek ik op zou willen zetten en in welke mate ik rekening hield met de auto’s en bestuurders om me heen, daar bemoeide Google zich niet mee.

En toen dacht ik terug aan m’n verloren focus in m’n bedrijf en waarom dat niet groeide zoals ik wilde. Ik was m’n focus niet kwijt door de maan, ik was de weg kwijt doordat ik geen duidelijk eindpunt had en mijn navigatie uit stond. Ik deed wat ik moest, gas geven, remmen, afslaan en omkeren, maar efficiënt was het niet.

Ik nam me voor om m’n plan weer onder de loep te nemen. Waar moet ik bijsturen? Waar extra gas geven en wat kan (voorlopig) op de rem? Ik wijzigde mijn eindbestemming, in mijn geval maakte ik dat net iets groter, nam plaats en DAAR GING IK! En wat ging dat lekker. M’n focus was terug, ik zat weer in m’n flow en ik had weer heel helder waar ik naartoe ging.

De maan beperkt me niet meer
En die maan? Die heeft de afgelopen maanden geen invloed gehad om mijn groei. Ík zit namelijk achter het stuur, mijn voet staat op het gaspedaal en daar heeft niets of niemand iets mee te maken.

Als je dit zo leest. Denk je dan nog steeds dat de maan invloed heeft op jouw verloren focus? Of zou het je ook helpen om een duidelijk plan voor ogen te hebben, zodat je je niet langer laat afleiden door de waan van de dag en stap voor stap bouwt aan het groeien van je bedrijf?

In mijn e-book heb ik mijn proces uitgeschreven. Je hebt het waarschijnlijk inmiddels wel gelezen en hopelijk heb je ook al een begin gemaakt met het uitschrijven van jouw Masterplan (zo niet, klik even terug naar de Homepage en vraag het aan).

Gratis Coach Call
Ik kijk graag een keer met je mee naar jouw Masterplan, wellicht kunnen we samen nog wat bijsturen of juist de focus geven op gas geven en gaan, maar mis je nog nèt even de handigheid ‘hoe’.

Klinkt goed? Neem dan contact met me op voor het inplannen van een gratis en vrijblijvende Coach Call waarin ik niet alleen met je mee denk, maar je ook direct wat handvatten mee geef waarmee jij direct je route kan uitstippelen.

Lijkt me tof je binnenkort te spreken!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

eigen wijze ondernemen

Waarom het vinden van je purpose JOU niet helpt

is ondernemen iets voor jou

Als het echt niet lukt… heb je het dan wel in je?

uurtarief verhogen

Waarom is het toch zo moeilijk om…

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter