De reden waarom je nog niet tevreden bent over je business

8 apr

Onlangs of enkele jaren terug heb je besloten de overstap te maken naar het ‘werken voor jezelf’. De reden daarvoor had te maken met;

  • het beter willen combineren van werk & privé, flexibeler willen zijn;
  • geen geschikte baan kunnen vinden die past bij jouw kunnen én jouw ambities;
  • de wens om eindelijks eens goed betaald te worden voor jouw kwaliteiten.

Grote kans overigens dat het met al deze redenen te maken had in plaats van één specifiek, maar daar gaat deze blog niet over.

Waar het wel over gaat is dat wij, voorheen ondersteuners op het gebied van planning & organisatie, marketing, sales en/of administratie ons ding konden doen zonder daarbij eindverantwoordelijke te zin geweest. Iets wat veilig was, maar direct ook een enorme belemmering. Want wij zagen meer, wij konden meer en we wilden meer.

Weet je nog hoe blij je was toen je uiteindelijk die baan kon en durfde op te zeggen om nu totaal zonder belemmeringen van buitenaf je geld te gaan verdienen?! En dan ook nog op een manier waar je eindelijk weer enthousiast van werd! Jij ging de opdrachten en klanten kiezen, jij bepaalde wat je betaald ging krijgen en jij bepaalde wanneer je zou werken.

En dat is ook wel gelukt, hoop ik. Alleen… vooraf hebben we niet gezien wat een hoop interne belemmeringen er waren om een succes te maken van je business;

  • je moet continue op de voorgrond treden om nieuwe klanten te maken;
  • je moet grenzen stellen rondom je planning en deadlines;
  • je moet achter geld aan, zowel om het binnen te halen als het uiteindelijk echt betaald krijgen.

En die drie punten, die doen nogal wat met je. Vooral, omdat je er misschien van te voren te makkelijk of zelfs niet over nagedacht hebt.

Want je bent er niet met een cursus over marketing, het inrichten van je boekhoudtool en sales gesprekken voeren. Wat je tegenhoudt zit een laagje dieper… Wat ook weer logisch is, want al die skills die je nu nodig hebt, heb je jaren naar beneden geduwd, woorden zijn ingeslikt en het was heerlijk om de superheldin op de achtergrond te zijn. I know!

Maar ook al voel je je misschien nu geen superheld, ze zit er wel… onder een aantal ingeroeste patronen die je echt kan veranderen. Echt waar, zelfs de meest hardnekkige.

Het gaat niet makkelijk zijn, maar het is wat je te doen hebt om de drie punten die ik aan het begin van dit blog noemde realiteit te maken. Ze zijn het nu niet of tenminste niet in de mate die je bedacht had, maar ze kunnen het wel zijn.

Ik zou willen zeggen dat er tal van mogelijkheden zijn om dit te leren, maar ik ken ze niet helaas. Er wordt zo vaak gekeken naar groter en meer, staan voor jezelf, nog meer skills aanleren en ga zo maar door. Maar je vanuit die rol van pure ondersteuner ontwikkelen naar succesvolle onderneemster ZONDER het zorg-element voor jouw klanten (wat jou juist zo ontzettend goed in je werk maakt!) te verliezen vergt een speciale ontwikkeling. Het is een traject wat alleen iemand die dezelfde reis heeft doorgemaakt als jij je kan bieden.

En het word voor mij nu heel bijzonder om te zeggen, want ik heb het ook nog nooit uitgesproken, maar toch ga ik het doen. De enige die jou hier echt in kan helpen zonder jezelf geheel te moeten veranderen ben ik. Niet omdat andere coaches niet goed zijn in hun werk, maar wel omdat ik echt begrijp en heb ervaren waar je keer op keer op blokkeert.

Omdat ik begrijp dat jouw dromen GROOTS zijn, maar dat je slechts kleine stappen nu kunt maken. Omdat ik snap waarom je je factuur te laat stuurt, nadat je nog wat uren uit je overzicht had geschrapt en vervolgens geen herinnering uitstuurt wanneer er niet wordt betaald. Omdat ik nog voel hoe het is om er volledig voor je klant te willen zijn terwijl je jezelf volledig geeft aan jouw thuissituatie. Omdat ik je het woord ‘business’ schoorvoetend uitspreekt terwijl je ‘bedrijf’ zou willen zeggen…

Er zit pijn, door een rol die je jezelf jaren hebt aangemeten. Die je zo tot in detail hebt geperfectioneerd dat je nu misschien zelfs niet ziet dat het een rol is die je speelt en het eigenlijk nog beledigend vindt ook.

Wij zijn zo extreem goed in het aanpassen, camoufleren en zorgen, dat we niet meer zien hoe uniek je bent als kameleon ❤️

Mag ik je helpen? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in, ik denk graag met je mee welke stuk jij nog wilt ontwikkelen om wél tevreden te worden over jouw business, weer door te groeien en te genieten van als het moois dat het ondernemerschap te bieden heeft!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

Masterplan tot succes

Lever jij in op jouw vrijheid door met het verkeerde type klanten te werken?

eigen wijze ondernemen

Waarom het vinden van je purpose JOU niet helpt

wanneer je bedrijf groeien niet lukt

Weet dat het jouw fout niet is dat het niet werkt

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter