Je bedrijf groeit nooit sneller dan jij zelf

24 mei

Stelling: “Je bedrijf groeit nooit sneller dan jij zelf als persoon” Is dat waar? Deels waar? Of ben je het er totaal niet mee eens? En hoe dan?!

In deze blog neem ik je even mee in wat ik zelf heb ervaren en ook veel tegenkom in het werken met klanten en de vele gesprekken die ik wekelijks met onderneemsters heb.

Want elke ondernemer heeft het. Het stemmetje. Het stemmetje in je hoofd dat jou tegenhoudt om verder te groeien. Het stemmetje dat we dikwijls – lekker trendy – de schuld geven van… zelfsabotage.

Vaak dringen we dat stemmetje naar de achtergrond onder het mom van ‘het zit maar tussen je oren’ en je pusht jezelf om ‘gewoon’ maar door te gaan. Maar wat nu als we dat stemmetje eens serieus nemen? Gaan onderzoeken waar het vandaan komt? Dan leer je waarschijnlijk niet alleen je business struggles tackelen waarbij je ook niet alleen jouw ondernemer skills verder ontwikkelt maar… zal je ook persoonlijk groeien.

Of je nu wilt of niet : )

Ik geloof er absoluut in dat jouw business nooit lange tijd verder groeit dan jij als persoon.
Natuurlijk is het mogelijk om GROTE resultaten te halen, maar kan je ze ook op de lange termijn dragen? Ga je ten onder aan jouw eigen succes (overspannen, burn-out)? Of val je stil en heb je angst om verder te gaan?

Je business bestaat uit meer dan alleen maar uit omzet, marketing, sales en klantenmanagement. Jij als onderneemster staat centraal in het bedrijf. Jij bent part of the package deal. Je kunt niet langdurig een waanzinnige business draaien als je op persoonlijk vlak nog (veel) werk te doen hebt… dat staat het leven niet toe.

“Maar wat nu?
Aan de ‘zelfvertrouwen cursus’ zodat je wel met je snoet op Insta durft?”

Geloof je dat het zo werkt? Dat wanneer jouw marketing beter werkt jij je gelukkiger voelt en je nog meer zelfvertrouwen krijgt? Of nog even los van marketing… dat er een ondernemer skills is die jij kan leren waardoor jouw business opeens een vlucht neemt? Welnee… de grote verschillen zitten hem ergens anders in.

Het is zelfs veel ‘makkelijker’. Je werkt aan jezelf zodat je je vrijer, rustiger, gelukkiger en zelfverzekerder voelt. En dat werkt o.a. door in je marketing, sales gesprekken, aantallen klanten en omzet.

Zo zal je nooit bakken met klanten binnen halen via social media wanneer jij je niet vanuit zelfvertrouwen kunt tonen. Je gaat dan een kunstje opvoeren met de handrem erop. En dat ‘ruiken’ wij aan de andere kant.

Daarom vinden veel ondernemers zichtbaarheid via Instagram nog wel prima om te doen maar via LinkedIn véél lastiger. Wanneer je dat lastig vindt en het op LinkedIn niet durft, hoe zeker ben je dan over je boodschap die je wel op Instagram verkondigt?

“Leuk Lin, wat nu?” Ga op zoek naar jouw belemmeringen. Onderzoek ze, kom ze onder ogen, ga ze aan. Doordat je je niet langer verstopt kan je berusting vinden in dat wat (nu) nog niet is en overkomen wat je niet langer dient. Zo tackel je issues als:

• te weinig geld durven vragen voor jouw dienst;
• het altijd maar perfect willen doen;
• niet voor jezelf te staan en onzichtbaar te zijn;
• jezelf constant weg cijferen voor de ander;
• stilvallen in de groei van jouw business.

Wil jij jouw belemmeringen doorbreken? Zodat je weer dóór kan met het groeien en runnen van jouw business, zodat jouw business weer vóór je gaat werken en het gewoon weer onderdeel wordt van jouw leven?

Bekijk dan of de Doorbraak sessie incl. coaching met paarden iets voor je is. We spreken elkaar kort via Zoom om af te stemmen waar je aan wilt werken. Daarna ontmoeten we elkaar in Monster (onder Den Haag) waar we gaan onderzoeken wat jou écht tegenhoudt. En we gaan dat natuurlijk toetsen bij de paarden… want als iemand door onze bllsht heen prikt, dan zijn zij dat wel!

De sessie geeft je inzicht waar het nu echt vastloopt. Dus niet “ik krijg geen nieuwe klanten”, maar “ik heb moeite met contact maken / (geld) ontvangen” of “ik voel me een bedrieger omdat …, waardoor ik niet zichtbaar durf te zijn”. DIT zijn namelijk de belemmeringen waar we een plan op kunnen maken om die doorbraak te maken.

Ik geloof dat jij het kan en waard bent. Jij ook? Stuur me een e-mail via lindsy@lindsybruin.nl en we bespreken binnenkort welke persoonlijke doorbraak jij wilt maken, zodat je die na kan leven via jouw business.

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

virtueel-assistent-kantoor

Je vergeet een belangrijk onderdeel binnen jouw business

Masterplan tot succes

Ikke, ikke, ikke en de rest kan…

grenzen stellen klanten

Vakantie vieren met een dubbel gevoel, dit is waarom.

Laat een bericht achter