Wat houdt je tegen in je business?

22 feb

Laten we eerlijk zijn… er is eigenlijk altijd wel een reden die ons tegenhoudt een volgende stap te nemen. Misschien meerdere zelfs. En hoewel we best slimme meiden zijn (als ik dat zo even mag zeggen), zijn de meeste van die redenen geen écht goede redenen om je daar door tegen te laten houden.

Vaak kiezen we voor de weg van de minste weerstand, zoals “Ik vind werken met Instagram gewoon niet leuk/het levert geen klanten op/ik wil niet continue zichtbaar zijn”. Zou je die reden je tegenhouden als ik je zo kunnen garanderen dat je voor het einde van de week nog drie nieuwe klanten zou maken via Insta door het gewoon te doen?

Nee toch?

Niet om via deze weg nu social media door je strot te duwen, maar gewoonweg omdat het zo’n herkenbaar voorbeeld is ga ik hier nog even verder op door.

Vraag je eens af wat ten grondslag ligt aan het “niet leuk vinden om met Insta te werken”? Zou één van de volgende redenen de echte reden zijn wellicht?

  • je hebt moeite met het aangeven van jouw grenzen, waardoor je dus het gevoel hebt de hele dag op social media rond te moeten hangen om maar sociaal te zijn en snel te reageren?
  • je bent onzeker over jouw uiterlijk, leeftijd, leefwijze of mening… je blijft liever op de achtergrond, spreekt je niet uit en blijft daarom één van de 13 in een dozijn?
  • je bent eigenlijk helemaal niet zo technisch-handig, natuurlijk leer je snel, maar je kan niet alles tegelijkertijd en eigenlijk wil je dat ook niet?
  • je bent gewoon echt niet creatief en vindt het vreselijk om teksten te schrijven?

DIT zijn allemaal goede redenen waar je je door kan laten tegenhouden. Een vrijkaart om er vooral niet aan te beginnen. Deze begrijp ik en ik zou ze voor geen seconde willen aanvechten.

Tenzij…

Je dit ondernemersavontuur aan bent gewoon om grenzen te verleggen. Om nu eindelijk eens verder te komen dan daar waar je altijd al eens bent geweest. Wilde jij jouw ambities waarmaken en jouw missie leven? Be careful what you wish for….

Dat iets een goede reden is om vooral te blijven waar je bent, zorgt ervoor dat je dus ook echt geen stap vooruit komt. Je blijft in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Balen!

Als je tot hier hebt gelezen weet ik zeker dat jij je niet langer wilt laten tegenhouden en juist de echte redenen van je vastlopen of stilstand aan wilt pakken, hoe eng dat nu misschien nog lijkt.

In mijn nieuwe gratis video masterclass ‘ZICHTBAAR!’ deel ik met je wat in essentie ligt aan het niet zichtbaar durven zijn. En nee, ik ben geen “zichtbaarheids-mentor” omdat zichtbaar durven zijn niet iets is wat je kunt leren, mijn inziens : )

Natuurlijk zijn er praktische stappen te maken. Die ze een schop onder je kont geven om het toch maar te doen. Wezenlijk veranderd er echter niets… je zult je klein blijven houden, het liefst niet willen deelnemen aan die online wereld en de techniek lastig blijven vinden.

Helemaal prima.

Tenzij je ergens voelt dat je er toch wel iets mee wilt doen.

Dat je je zekerder zou willen voelen.

Dat je meer impact zou willen maken.

En daarvoor met meer of andere mensen in contact zou willen komen.

Benieuwd naar hoe ik het zichtbare stuk van het ondernemen voor me zie? Klik even door naar de video masterclass ‘ZICHTBAAR!’. In slechts 20 minuten laat geef ik je mee wat er ten grondslag ligt aan dat hele zichtbaarheids-gedoe, hoe je het kunt doorbreken én hoe je deze stap juist kunt benutten!

Wil jij vooral werken aan het durven staan voor wie je bent, wat je doet en hoe je dit zichtbaar! kan maken op een manier die bij je past? Klik even door naar Vol Vertrouwen jouw Missie Leven, een uniek traject wat inspeelt op zowel het praktische als het onderbewuste door de combinatie tussen online coaching & offline coaching (met de paarden!).

Heb je dit gelezen en denk jij nu “Ja maar Lin, wat mij tegenhoudt… daar kan jij me niet bij helpen”? Try me… ook dan, stuur me een e-mail. Ik weet ZEKER dat ik vandaag je minimaal twee stappen vooruit kan helpen, no charge.

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

Masterplan tot succes

Lever jij in op jouw vrijheid door met het verkeerde type klanten te werken?

grenzen stellen klanten

Vakantie vieren met een dubbel gevoel, dit is waarom.

Paarden-coaching-lindsy-ontbering

Zo is het niet meer lastig om jouw business te runnen

Laat een bericht achter