Vakantie vieren met een dubbel gevoel, dit is waarom.

9 jul

Yes! Mogelijk hebben jouw kids vanaf deze week vakantie, hoera! Wanneer je in regio midden zit zoals ik duurt de schoolperiode nog een kleine week, maar ook wij hebben dan ook eindelijk vrij van school. Laat ik maar zo zeggen, ook mijn kids zijn er erg aan toe (en daarom ook ik).

Dat de kinderen vrij zijn, wil niet zeggen dat wij dat ook zijn. Zo werk ik nog door tot eind juli, waarna ik geheel augustus vrij ben! En mogelijk denk je nu, shoot dat lijkt me ook wel lekker, maar helaas zit het er niet in dit jaar.

Of je nu wel of geen kinderen met schoolvakantie hebt (want misschien zijn ze jongen of heb je geen kinderen), dit zijn de twee redenen waarom jij deze zomer geen vakantie hebt staan:

  1. Je kan het je gewoonweg financieel niet permitteren;
  2. Jouw klanten kunnen deze zomer echt niet zonder je.

En vooruit, er is vast ook iemand die bij beide redenen haar hand opsteekt. Of eigenlijk… heb je ‘last’ van één van deze redenen, dan vaak ook van de ander ; ) Ik leg later uit waarom.

Val jij wel in de categorie vakantievierders, maar voelt het dubbel?

Dan heb je voor je gezin, partner en/of mental sanity een vakantie afgedwongen. Good for you! Je hebt in ieder geval de stap gezet, loslaten tijdens je vakantie valt te leren weet ik uit ervaring, want ook ik heb hier jaren last van gehad. Maar dit jaar kijk ik juist zo enorm uit naar die maand vrij, dat ik de hele maand december ook maar alvast geblokkeerd heb.

Als serial control freak is dat nogal een overwinning kan ik je zeggen : )

Hartstikke leuk, maar waarom zit je nu in deze situatie?

Het klinkt zo simpel en zo cliché, maar alles heeft te maken met grenzen stellen. Jawel, daar zijn ze weer! Zonder duidelijke, goed en tijdig gecommuniceerde grenzen in je business ben je vaak overgeleverd aan de grillen van je klanten. En dat klinkt dramatisch, maar in de praktijk is dat het ook wel.

Zonder die duidelijke grenzen geen vakantie, geen constante in het uitbetalen van je salaris, geen tijd om AAN je bedrijf te werken, geen deadline die gehaald wordt en ga zo maar door. Alles wat van belang is om een succesvol bedrijf te bouwen glipt je door je vingers. En daar houden we niet van, dus verzanden we in drama: twijfels, (faal-)angst, perfectionisme en zelfs overspannenheid.

Alles waarvoor je nu juist géén onderneemster wilde worden.

Wat doe je hier nu mee?

Misschien is het te laat om alsnog vakantie te plannen, hoewel ik geloof dat ALLES mogelijk is, maar ik kan je wel helpen deze zomer en de rest van het jaar heel anders te ervaren. Ik kan je helpen ontspannen deze zomer door je te leren hoe je vanaf nu wél duidelijke grenzen stelt waarbij je de relatie tussen jou en jouw klant goed houdt. Ik leer je zelfs hoe je jouw relatie met jouw klanten door het stellen van grenzen verbeterd!

En natuurlijk, leer ik je hoe je later dit jaar (misschien wel zelfs heel december) jezelf vrij plant.

Als ik het kan leren, als eeuwige people pleaser én briljant oud-assistent, dan kan jij het ook. En met mijn hulp, sla je de valkuilen en harde leerscholen over ; )

Ja! Ik wil in één gratis online masterclass leren hoe ik grenzen stel om de controle en het vrije gevoel over m’n business terug te pakken!

Fantastisch! Laat ik daar nu net wat voor op de agenda hebben staan. Op donderdag 22 juli a.s. om 11:00 uur leer ik jou exact de lessen die ik hierboven heb beschreven. Klik hier om je aan te meldenKan je er niet live bij aanwezig zijn? Ik stuur de opname na, dus ook aan het zwembad of op het strand kan jij rustig terug luisteren hoe je los kan laten deze zomer en hoe je je voorbereid op de komende maanden.

Geniet van je zomer! Je hebt het verdiend <3

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

wanneer je bedrijf groeien niet lukt

Weet dat het jouw fout niet is dat het niet werkt

wat houdt je tegen

Wat houdt je tegen in je business?

succesvol-online-ondernemen

Waarom je dezelfde valkuilen houdt als ondernemer

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter