Krimpt jouw eeuwige ToDo-lijst ook nooit?!

22 sep

Never a dull moment als onderneemster toch? Ben je niet aan het werk, dan ben je bij je gezin / de paarden / aan het reizen of misschien wel lekker je huis aan het soppen ???? Er is altijd wel iets te doen en dat kenmerkt ons ook, die ondernemende types als we zijn.

Toch is die immer inkrimpende ToDo-lijst een bron van frustratie… je weet immers dondersgoed wat je moet doen, maar er zit maar 24 uur in een dag. En ja natuuuuuurlijk weet je wel dat Beyoncé (om maar een voorbeeld te noemen) diezelfde 24 uur te spenderen heeft, maar toch voelt die vergelijking niet helemaal fair ????

Voordat je nu weg klikt, ik ben nog steeds ik en ik ga je niet opzadelen met allerlei time management tools of planningstips. Die heb je, die ken je en toch kom je tijd tekort in de dag. Dus ik zal de laatste zijn die je een zoveelste tip geeft.

Wat ik wel ga doen is twee inzichten met je delen die ik vorige week op deed. En naar mijn mening zijn die anders dan anders.

Tip 1: het gaat er niet om wat je allemaal doet, het gaat er om dat je het af maakt

En ja, dat klinkt lekker voor de hand liggend, maar ga eens even een paar minuten na wat er allemaal op dat lijstje staat. Hoeveel zaken daarvan zijn losse eindjes? Hoe klein of groot ze ook zijn, waar is het een los eindje van? Wat ben je begonnen maar ben je nog niet helemaal doorlopen? We zijn vaak eeuwig druk met allemaal nieuwe zaken óf uitstel-zaken… Ja, zo krijg je die 24 uur wel vol.

Neem nu die eeuwig uit te brengen Weggever (met een hoofdletter, want ze wegen vaak nogal zwaar in onze Must-Do list en staan met stip bovenaan de frustratie lijst). Hoe vaak ben je al begonnen met het schrijven? Hoe lang deed je over het herschrijven? Hoe lang ga je nog naar de lat-out van tekst en koppen kijken? Hoe vaak verander je de titel nog? Hoeveel tijd zit er al in de opmaak? Heb je het ‘ding’ al eens gepromoot? Of hang je nog op het instellen van de funnel?

Ik doe maar een greep hè ????

Hoe heerlijk zou het zijn als je je nu eens volgende week als doel stelt dat je het hele project van A tot Z doorloopt en dat het dan staat? Wat voor rust en ruimte gaat dat je geven in je hoofd, in je planning en in het eeuwig doorschuiven van de acties in je agenda?

Trust me, pak één zaak goed aan. Werk het door en af van A tot Z… hoe graag je je ook laat afleiden door andere zaken, hoe belangrijk die ook lijken (en vaak NIET zijn!) en laat het daarna… los.

Het gaat vaak gewoon niet sneller dan je zou willen, zaken afronden kosten tijd en het levert ontzettend veel tijd op.

Tip 2: Reverse engineer jouw acties

GaryV, ken je hem al? Ik had lange tijd een gaat-liefde verhouding met die man, maar inmiddels slaan z’n inzichten toch wel meer om naar liefde. Zeker toen ik afgelopen week de film ‘The Dawn Wall’ zag (al gezien? Zet op je lijst!)

Twee mannen klimmen een onmogelijke rotswand. Het traject afleggen kostte bijna drie weken van onder naar boven en… een jaar of zes à zeven in de voorbereiding. Zo lang? Ja, zo lang!

Een van de belangrijkste onderdelen van het voor onderzoek was met aan een kabel de rotswand van BOVEN naar ONDER onderzoeken. Ze onderzochten hoe elk stuk, elke pitch, beklommen kon worden en ze connecten stuk na stuk aan elkaar.

Opeens hoorde ik GaryV weer: “definieer waar je naartoe wilt, waar je nu staat en stel je dan acties op van resultaat terug naar nu” = ‘reverse engineering’.

Hoe vaak heb je wel niet een geniaal idee en stort je je er vol in? Om er achteraf achter te komen dat je jouw acties veel effectiever en efficiënter in had kunnen steken.

Natuurlijk moet je soms gewoon GAAN ???? Er zijn nood situaties waarin je niet eerst even rustig gaat nadenken. Maar wanneer je maand na maand je omzet wilt halen, wanneer je besluit minder te willen werken en hetzelfde resultaat te halen, wanneer je een nieuw traject of nieuwe dienst lanceert… dàt zijn de momenten om terug te rekenen. Om niet tegen de berg op te zijn, maar de berg stap voor stap te onderzoeken zodat je daarna in 19 dagen 30.000 foot klimt met je blote handen ????

Deze twee inzichten hebben me in een week tijd al zoveel rust, focus en resultaat in m’n business opgeleverd dat ik het het waard vond om met je te delen.

Wil je iets over deze tips zeggen? Even reageren? Of misschien nog aanvullen met dé tip die ik nu (onterecht) over het hoofd zie of niet vermeld? Laat het me weten via de e-mail, vind ik leuk!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

Paarden-coaching-lindsy-ontbering

Zo is het niet meer lastig om jouw business te runnen

tevreden-business

De reden waarom je nog niet tevreden bent over je business

eigen wijze ondernemen

Waarom het vinden van je purpose JOU niet helpt

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter