Zo is het niet meer lastig om jouw business te runnen

6 jun

Deze blog wilde ik eigenlijk ‘De top 5 tips die het runnen van een business minder lastig maken’ noemen en ik wilde je daar ook mijn top 5 tips in geven. Tot ik m’n aandacht verloor en via een omweg bij de Reddingsactie in Marrum terecht kwam.

Je kent de beelden uit 2006 vast nog wel. Ruim 200 paarden zaten dagen vast op een verhoogd stuk land in een ondergelopen weiland tot een paar heldinnen met hun paarden de gehele kudde door het water terug naar wal leidde. In 2006 heb ik de ogen uit m’n hoofd gejankt. Hoe je de kudde van hopeloos en ellendig naar vol leven terug zag gaan… poe.

En toen kon ik het niet meer… die 5 tips schrijven

Niet omdat ik mijn tip niet met je wil delen. Maar omdat ik voel dat die tips er helemaal niet zo toe doen. Want hoe vaak hebben we wel geen blogs, video’s en online cursussen gevolgd en bekeken? En hoe vaak hebben we niets met de waardevolle adviezen die we kregen gedaan?

En natuurlijk lijkt het een kwestie van de tijd nemen, van focus pakken… maar we doen het niet.

“Het is lastig…”, is wat ik vaak hoor. En ik ben het er totaal niet mee eens!

Keuzes maken, acties uitvoeren, iets nieuws leren of iets proberen is niet lastig. We durven het alleen niet. En we durven het niet omdat… ja, dat weet ik ook niet. Tenminste, IK weet het wel wanneer ik iets niet durf. Ik weet waarom en weet ik het niet dan laat ik me niet afleiden, maar onderzoek ik waarom ik het niet durf. Zodat ik het kan aangaan, accepteren of loslaten. En dan ‘durf’ ik het wel, dan kom ik wel in actie.

Onderzoek wat je ‘lastig’ vindt en uitstelt en kom weer vooruit

En zo komen we terug bij de paarden… even terug bij Marrum. Stel je voor dat de ruiters die de 225 paarden door het water leidden hadden gedacht “Nou ja, het is wel lastig… nog maar even afwachten dan?”, wat was er dan gebeurd denk je? Had het wel goed gekomen? Zomaar vanzelf? Of was er een ander plan naar boven komen drijven waardoor al die paarden van de verdrinkingsdood, uitputting en onderkoeling gered konden worden?

Het klinkt een beetje dramatisch… maar het zou toch eeuwig zonde zijn geweest als men had afgewacht?

En vindt je het dan ook niet een beetje eeuwig zonde dat je al jouw mooie plannen, ideeën en wensen niet tot uitvoering brengt? Dat je accepteert dat het ‘lastig’ is? Daar in berust? En wéér het advies van een ander opzoekt om jezelf te pushen om het toch maar een keer te gaan doen… toch?

Dus…

Kom je bij mij en de paarden onderzoeken wat het is waarom je niet doet wat te doen hebt?

Waarom je van advies naar advies gaat zonder tot actie te komen?

Waarom je niet durft?

Ik bied twee opties aan:

  • DOORBRAAK sessie
    Tijdens een losse sessie van 1,5 uur gaan we samen op onderzoek uit. En keer je terug naar huis met HET INZICHT waarmee jij jouw uitstelgedrag of twijfel door los kan laten, berusten of écht kan aangaan;
  • EIGEN WIJZE mini-traject
    In dit mini-traject gaan we in 3 sessies aan de slag met het onderzoek, maar maken we ook een plan én komen we samen in actie om jouw plan tot uitvoering te brengen.

Ben jij klaar om door te pakken? Om je niet langer tegen te laten houden of in te houden? En VOLuit te gaan leven & ondernemen?

Stuur een reply op deze e-mail om een datum te plannen waarop wij samen aan de slag te gaan.

O en boek je één van bovenstaande sessies? Dan deel ik alsnog die 5 tips met je ; ) Want na onze sessie kan je er ook echt iets mee!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

business efficiency detox

TGIF! Of ga je nog even door?

marketingplan, bedrijfsplan, businessplan

Bijna volle maan, ben jij ook op zoek naar je focus?

wanneer je bedrijf groeien niet lukt

Weet dat het jouw fout niet is dat het niet werkt

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter