Waarom zou je jezelf klein houden?

4 okt

We teach girls to shrink themselves, to make themselves smaller
We say to girls: “You can have ambition, but not too much
You should aim to be successful, but not too successful

De eerste keer dat ik deze tekst van Chimamanda Ngozi Adichie hoorde was tijdens de opening van het concert van Beyoncé in het nummer Flawless enkele jaren terug. En nee, deze blog is niet mijn coming out als feministe, maar wat ik wel met je wil delen is wat het horen van dit stukje tekst met me gedaan heeft.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een vrouw out-in-the-open zo’n sterk statement neer zag zetten en zó vol kracht voor haar harde werk zag staan. En voor het eerst dacht ik als goed getrainde Nederlandse eens niet “dat zeg je toch niet?!”.

Muziek doet iets met me. Het zorgt er voor dat ik me net wat sterker voel, net wat groter en zekerder. Ik heb een playlist vol nummers die me inspireren, het beste uit me naar boven halen en die ik dan ook dagelijks aan zet aan het begin van m’n werkdag of voorafgaand een afspraak. Ook het nummer Flawless staat op die lijst. Misschien ken je het nummer, misschien luister je het nu voor de eerste keer en vindt je het een hoop opschepperij. En daar ben ik het niet helemaal met je eens…

Het nummer wordt gezongen door een vrouw die keihard heeft gewerkt voor haar succes, die moeilijke keuzes heeft gemaakt, die zich vol focus door niets en niemand heeft laten belemmeren. En ik vind na zo’n enorm track record je best een “opschepperig” nummer mag zingen. Een nummer wat ik graag luister, lekker mee-bler in de auto na een drukke werkweek waar alle ballen hoog gehouden werden, er soms één viel en hop weer terug de lucht in ging nadat ik even moest buigen om het weer op te pakken. M’n week was niet Flawless, zelf ben ik niet flawless, maar ik own waar ik hard voor werk en ik ben niet bang om daar voor uit te komen.

En jij? De afgelopen jaren heb je ontzettend hard gewerkt in je business, ben je er voor iedereen geweest op alle mogelijke manieren en heb je een enorme fan base opgebouwd. FANTASTISCH!

En nu…

Nu voelt het niet meer goed…

Nu is het tijd voor jou, dat voel je aan alles…

Dat het een succes wordt (dat idee waar je al een tijd mee in je hoofd rondloopt), dat weet je wel… maar je twijfelt…

  • pakt het wel goed uit?
  • stel je daar dan geen mensen mee teleur?
  • kom ik dan niet ontzettend arrogant en egoïstisch over?
  • waar moet ik dan beginnen?

Dame, je bent slim, je hebt hier goed over nagedacht… het wringt nu al een tijdje. Wat zou het voor je betekenen om van je leuke business een echt bedrijf te bouwen? Wat betekent het voor je gezin? Wat betekent het voor je klanten en de mensen met wie je misschien wel gaat samenwerken?

Denk jij in mogelijkheden? Vindt je het prettig om die sprong niet alleen te maken, maar samen met iemand die doorvraagt, je gefocust houdt, adviseert hoe je je marketing, sales en strategie niet alleen efficiënt, maar ook effectief opzet? Klik dan even door naar mijn online agenda en boek jouw gratis Coach Call. Uiteraard vertel ik je graag waar mijn advies jouw business kan brengen, maar ook wil ik graag van je horen waar jij je nu nog klein houdt en geef ik je minimaal twee tips mee waarmee jij je leuke business richting serieus bedrijf bouwt.

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

werken-als-va

Krimpt jouw eeuwige ToDo-lijst ook nooit?!

Co-working paardencoaches

Zo stel je wél jouw ideale aanbod samen

tevreden-business

De reden waarom je nog niet tevreden bent over je business

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter