Ikke, ikke, ikke en de rest kan…

19 nov

profiteren šŸ™‚

Die had je vast niet aan zien komen toch? Of misschien ook wel, je kent me inmiddels wel een beetje. Iemand laten stikken, ik moet er niet aan denken!

Maar… het is inmiddels bijna een jaar geleden (op een week na), dat ik besloot dat het genoeg was, dat het tijd voor MIJ was en dat ik ging leren hoe ik de regie over m’n business terug kon pakken.

Heel mijn carriĆØre stond namelijk in het teken van iemand anders, mijn werkgever (ja, baas), het team, de klanten van het bedrijf, mĆ­jn klanten, ons gezin en zelfs m’n familie. Want ja, wie was ik nou om:

  • nee te zeggen tegen overwerken of ’s avonds nog even een klus afronden;
  • om opslag te vragen of m’n uurtarief te verhogen;
  • toch nog even een opdracht tussendoor te doen, ook al deed ik dit werk niet meer;
  • aan mijn eigen planning vast te houden en niet mee te buigen met de gewijzigde planning van m’n opdrachtgevers…

Voor ik wist was ik in twee jaar tijd van ontevreden werknemer die de vrijheid rook van ondernemen, naar een uurtarief zzp’er veranderd die alleen maar aan het rennen of stilstaan was.

Ik kon niet meer… dit is geen leven, toch?

En toen kwam ik op het event van een business coach terecht. Dit event ging over mij, was er voor mij en deed mij weer inzien wat ik nou Ć©cht wilde bereiken als persoon en als ondernemer.

Opeens zag ik weer mogelijkheden. Stel je nou voor dat:

  • ik mensen laat betalen voor mijn waardevolle, nu vooral gratis advies;
  • ik daardoor mijn klanten veel beter kan helpen, want we beginnen niet aan het eind van hun marketing, maar aan het begin;
  • ik niet meer overdag de hele dag door mensen spreek, netwerk en sociaal ben en dan ’s nachts nog even snel websites beheer, marketing strategieĆ«n schrijf of klantensystemen inricht;
  • ik dus niet langer doodmoe tussen gezin en werk in bungel, zonder focus en niet langer ‘in dienst’ sta van de wensen van de ander…

Zou dat me niet een stuk leuker mens, een betere ondernemer en dus ook een keigoede adviseur maken waar mijn klanten van zouden profiteren?

JA!

Maar holy… het was wel eng. Want ik was juĆ­st de person to call wanneer je het even niet meer wist… Wanneer mijn klanten vastliepen, iemand nodig hadden die de boel eens zou analyseren, alles weer terug de rit op wist te krijgen no matter what en er dan ook nog eens voor zorgde dat je de komende tijd geen zorgen had over bv. je website, je social media, je klantenregistratiesysteem… die persoon was ik. Ik haalde je even uit de shit en dan kon jij weer opgelucht adem halen tot het volgende moment dat er aan de noodbel getrokken moest worden.

Maar dat wilde ik dus niet… die back-up zijn. Ik wilde er voor zorgen dat je geen back-up meer nodig had. Dat je bedrijf liep, je marketing, je systemen… makkelijk, efficiĆ«nt en effectief. Geen spijt achteraf en altijd weten waar je aan toe was.

Dat betekende dus ook dat ik me daar naar moest gaan gedragen. Hulp inroepen van iemand die dit eerder had gedaan, me committen aan m’n plan, het uitvoeren daarvan, moeilijke keuzes maken, nee zeggen en niet langer de hele wereld willen redden.

Het is nogal wat geweest dat jaar, maar guess what?! Ik ben een leuker mens geworden, ik heb geleerd een betere ondernemer te zijn, ik werk niet meer ’s avonds/nachts, ik geniet van m’n mama-dag op woensdag, ik heb echt weekend, stukje bij beetje word ik gezonder, gezelliger en ik ervaar nog nauwelijks stress.

Dat kwam niet aanvliegen, daar heb ik hard voor gewerkt! En van dat jaar focussen op ikke, ikke, ikke kan jij nu weer mee profiteren. Want ik ben talloze keren onderuit gegaan, ik heb gehuild, ik ben boos geweest, anderen zijn boos op mij geweest, ik heb knopen doorgehakt waarvan ik nooit had gedroomd dat te zullen doen en ik heb zeker maandelijks Indeed.nl nog wel even gecheckt of er geen leuke baan tussen stond, maar nu heb ik toch wat moois!

Ik heb het Masterplan gemaakt waar ik al mijn harde lessen en expertise in heb verwerkt. Waar ik de succes lessen van de “groten” der aarde in heb verwerkt. Wat ik super simpel heb gemaakt, het is echt een recept voor een serieus bedrijf geworden wat je past als een jas, zonder dat je het als zwaar ervaart, zonder dat je er in verzuipt en vooral… wat ontzettend gaaf is om stap voor stap af te vinken!

Wanneer jij wilt profiteren van alle harde lessen die ik de afgelopen jaren (maar ook zeker het afgelopen jaar!) heb geleerd en klaar bent voor jouw Masterplan tot Succes, neem contact met me op en we spreken elkaar binnenkort tijdens de gratis Coach Call die ik hiervoor beschikbaar stel.

Goed plan? Gewoon doen!

Liefs,
Lindsy

Ps. Masterplan tot Succes is het nieuwe traject wat ik later deze maand lanceer. Geheel vernieuwd, geheel compleet, uiteraard nog steeds geheel persoonlijk 1-op-1 met mij!Ā  Binnenkort online!

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

Masterplan tot succes

Lever jij in op jouw vrijheid door met het verkeerde type klanten te werken?

netwerken online ondernemen

Psst… nog wat aan je marketing gedaan?

werken-als-va

Krimpt jouw eeuwige ToDo-lijst ook nooit?!

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter