Ondernemen in mijn leven is topsport

30 dec
Vandaag nam ik afscheid van mijn vaste, externe werkplek. Na jaren fijn te hebben gewerkt in het WTC The Hague Business Center heb ik besloten dat ik de werkplek niet langer nodig heb en dus mijn abonnement stop te zetten.
Deze beslissing maken was niet iets wat ik graag deed, want in het gebouw werken een hoop leuke mensen die ik graag zie. Echter, ik werk op het moment aan het realiseren van meer rust en stabiliteit in m’n leven en de flinke reistijd weegt niet meer op tegen de hoeveelheid werk die ik verzet op deze werkplek. Het abonnement van 50 euro per maand is natuurlijk prima te doen, maar ik merkte dat doordat ik het abonnement had, ik toch steeds naar deze plek getrokken werd. En die aantrekkingskracht leidt me nu af van de doelen die ik wil bereiken.
Het is zo makkelijk om alles bij het oude te laten, omdat het binnen je comfortzone zit of omdat het niet stoppen van zoiets simpels je ook niet veel kost. Maar wanneer je al die kleine afleidingen bij elkaar optelt, kom je uiteindelijk uit op een grote stoorzender in je bedrijf.
Zoals je wellicht weet heb ik kleine kinderen. Amara van 4,5 jaar en Kai van 2,5 jaar… en laten we zeggen dat ze nogal in een uitdagende leeftijd zitten 🙂 Deze lieve handenbindertjes zijn een flinke stoorzender in mijn leven en voor m’n bedrijf, echter… ik neem deze stoorzender voor lief. Bijna alles wat ik doe, doe ik voor hen. “Ik ben geen succesvol onderneemster geworden ondanks m’n kinderen, maar dankzij m’n kinderen” zegt mijn coach altijd en die gedachte staat ook bij mij centraal.
Eén van de redenen om te beginnen met ondernemen was dat ik flexibeler wilde zijn voor m’n kinderen wanneer zij me nodig hadden. En hoewel dat soms, of vaak, best lastig kan zijn ben ik die reden nooit vergeten. Naast de kids, hebben we ook twee paarden staan en werkt m’n man met ruiters en paarden, wat betekent dat hij voornamelijk in de avonden en weekenden buiten huis werkt.. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik heel efficiënt moet kunnen werken, omdat ik nu eenmaal geen 40 uur per week in en aan m’n bedrijf kan spenderen. Ondernemen in mijn leven zie ik dan ook als topsport en dat herken jij vast ook.
Voor het bedrijven van topsport moet je niet alleen veel doen, maar ook een hoop laten. De reistijd naar m’n werkplek kwijtraken levert me minimaal een uur besparing op per dag. Haal daar dan nog de praatjes bij de koffiemachine, het uit je focus gehaald worden van een voorbij lopende en bellende ondernemer, etc. bij op en ik reken zo maar een tijdwinst van zo’n 2 uur per werkdag.
Zo maakt een kleine beslissing al gauw per week een groot verschil!
Misschien vind je het detailgeneuzel, maar hé that’s me… efficiënt, efficiënter, efficiëntst – zonder in te leveren op de kwaliteit! Want de 2 uur die ik nu per dag bespaar kan ik nu dus niet alleen steken in het werken met klanten en het werken ààn m’n bedrijf, maar ook aan mijn zelfontwikkeling en daar plukken mijn klanten weer de vruchten van. Hoe meer ik weet, hoe meer ik doe, hoe meer ik de succesvolste versie van mezelf en mijn bedrijf leef hoe beter ik jou kan adviseren. Iets waar ik ook geen concessies in maak.
Door over dit soort detailgeneuzel na te denken over hoe ik mijn bedrijf nog beter kan optimaliseren geloof ik echt van onderscheidende waarde te zijn binnen de coachingswereld. Te vaak zie ik de standaard oplossingen geboden worden, te kort door de bocht, niet voldoende van toepassing op het leven van een topsporter die gezin, werk en een bijzondere passie voor bv de paardensport balanceert. ‘I want it all’ en ik ben niet bang om daar hard voor te werken, me regelmatig aan te passen en weer door te gaan.
We zijn nu aan het einde van 2019 en als soort van natuurlijk verschijnsel zijn we de balans op aan het maken. Hoe is het afgelopen jaar gegaan, wat heb ik gemist, waar wil ik meer van en wat betekent dat voor het nieuwe jaar. Nieuw jaar, nieuwe jij. Welke “had ik eigenlijk moeten doen” en “zou ik eigenlijk moeten doen” gedachten spelen op dit moment door je hoofd? En wat ga je met die gedachten doen?
Mijn tip? Schrijf ze op, niet in steno, maar schrijf ze eens goed uit. Niet in woorden, maar in zinnen. Waar wil je concessies op maken en waar absoluut niet? Wat is een must om te bereiken en welk doel kan je parkeren? Schrijf ze offline of online op en neem ze elke week of zelfs elke dag door.
Een verschil maken in je bedrijf doe je niet door je iets voor te nemen. Dat verschil maak je door te evalueren, door een nieuw plan te maken of je plan bij te sturen en dan het plan uit te voeren (te gaan doen!). Het is niet ingewikkeld, maar het is ook niet makkelijk om dit jezelf aan te leren.
Ik help je graag bij het opstellen van jouw plan. Hoe ik dat voor me zie lees je hier.
Voor nu wens ik je een goede jaarwisseling, vier je hoogtepunten en lessen van afgelopen jaar en kick-start vol energie je nieuwe jaar!
Liefs,
Lindsy

Was dit blog waardevol voor je?

Heb je weer duidelijk waar je je op gaat richten? En heb ik je in de actie modus gekregen?

Elke nieuwe blog verstuur ik via mijn maillijst. Laat jouw naam en e-mailadres achter en ook jij ontvangt mijn blogs in jouw mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Heb jij mijn e-book al gedownload?

Mijn e-book 'Van leuke business naar serieus bedrijf' helpt je naar jouw Masterplan voor een succesvol bedrijf!

Meer inspiratie? Lees dan ook:

shari-sirotnak-c5fT6LlgRv8-unsplash

Ruik jij het succes al?

werken-als-va

Krimpt jouw eeuwige ToDo-lijst ook nooit?!

grenzen stellen klanten

Vakantie vieren met een dubbel gevoel, dit is waarom.

Laat een bericht achter

Laat een reactie achter